torsdag 13 mars 2008

Kronofogden dyra räkningar och din mobil ed teleskulder

Det är så att vi nu börjar märka något ganska intressant - där mänsklighet går online, för när vi tack vare informationsamhället skaffar oss allt fler vänner så börjar 25 åringarna som växt upp med en teknik som visst säger - åhh använd mig till det faktum att när du just besökt detta förlovade land av uppkopplat så får du i andra skedet en FET smäll på din plånbok bah.

I dessa tider då vi räknar kronor och ören och vinst blir det en naturlig frågeställning att ifrågasätta den prismekanik som gör det här möjligt; när vi så illa behöver betrakta dessa media som en del av våra liv.

Man kan ställa fråga är det normalt att ha 7000 kronor i telefonräkning? ahh.. typ det beror helt och hållet på vem du är som människa. Men får du en sådan räkning har du min fulla sympati; det visar att du älskar andra människor och att du bryr dig. Gärna från andra sidan jorden - Många vänner, många tankar; till alla de älskvärda. Så när vi betraktar telefoni som en slags konstig vinstmaskin så har också glömt bort de grupper som använder dessa telefoner till något annat och som är beskrivet över alla dessa system.

Dagens nyheter idag p radion den 13 mars talar åter om att problemet är att ungdommarna inte kan hålla kostnaderna _ medan vissa människor i sin tur kanske betraktar det hela inte affär, utan om mänskighet och att det likt 50 talet för andra haft en skvalande transistor.

Många - får nu surt känna av det som en liten skara kände av i början av 90 talet. !modemarkulturen! - som var före alla diskutioner om exempelvis fildelning; vi beskriver vår vardag om pengar. Kanske lite medmänsklighet borde vara på sin plats. Eller också - om vi skall befinna oss i IT åldern se till så att alla kan betala inom rimliga gränser! Eller också kan man göra så här:http://culture.zapto.org/mobile