fredag 30 maj 2008

Lämpliga föräldrar eller inte

Ett par iaktagelser gör mig väldigt ledsen - det kan röra sig om hur mammor och fäder gungar helvetet, med sina barnvagnar. Så att barnen skriker värre än de gjorde före. HALLÅÅ!!

Jag tänker att de föreställer sig hur de egentligen inte finns något barn där utan nån slags vätska som skall skvalpa. Jag undrar ibland hur de vuxna föreställer sig barnens värld. Precis som de inte skulle förstå någonting. Jag vet mycket väl hur det är att inte förstå. Jag kanske är 4 år och jag tror att pappa skall paddla med vår fräsiga motorbåt. Jag blir ju ursinnig. Jo han tillverkade en paddel så vi kom in och kunde förtöja vår båt. Men det sa han ju inte. ¤%&/() Men inte visste jag ju det.

Så tillbaka till dessa barnvagnar. Synen kan se väldigt grotesk ut. Jag har väl på ett par gånger sagt ifrån. Men snälla sluta?! Så tittar de argt på mig och undrar vilken superförälder jag är; nej jag har tyvärr inga barn, men jag minns mycket väl denna iriterande babysitter jag själv satt i och hur obekväm det där eländet var tills pappa (tur det) av misstag körde över den när han skulle backa.-

Jag minns också hur jag satt i mitten och lossasstyrde vår bil bak i sätet i min barnstol- Det var å andra sidan en kul pryl. Den tredje leksaken jag fick - var en platsblockflöjt. Himmel den gick inte att spela på - det var aldeless för tätt mellan fingrarna och ingen begrepp egentligen att jag egentligen ville spela ett instrument väldigt mycket. Men jag fick - "du är för liten" - så kom trombon och trumpet tiden; jag jag blev åter igen nekad inträde. Jo jag fick en plast trumpet i blank vinröd.

När jag betraktar saken vidare så undrar jag hur många gånger vi betraktar barnen - som något
som att intelektuallisera över innan de själva kunnat fattat greppet. De som en tom låda -Stackars barn som från sin oskyldiga värld blir - inskolade i vårt samhälle via förskolan. -Jag avskydde den för den ämnade att ta bort och stuka dem till en kommersialliserat syfte, att igenom igenom dem betrygga tillväxten, INGET annat.

Det leder till tanken om människor som Brojlers... Jag kan skriva det så sirligt och med stor eftertanke. För när två människor möts och känner samma viberation och närhet så skall alltså pengar avgöra varför jag får bli pappa eller inte. Så när vi ändå är igång så skall alltså denna kommersiallisering och exploatering helt plötsligt gälla; och sedan i en ambivalent tillvaro vandrar vad som är okey och inte okey: Det konstiga är då -när man diskuterar andra frågor som exempelvis surugatmödrar - då plötsligt är det inte tillbörligt I sverige att blanda in denna exploatering så att de som vill kan få sina barn igenom en annan då "karriären är slut" Herregud det låter som värsta "husdjurshandeln"

Å andra sidan menar man att kommersiallisering skulle vara något fult. Och å tredje sidan så kommersialliserar man människors arbete, igenom - exploatering med hjälp av barnarbete mm
och vill det sig illa så diskuterar vi i ren dubbelmoral; barnarbete.

Snälla jag förstår inte.

Det är faktum att när vi officiellt i sverige inte betraktar detta med att själen; som en realitet - och borde ha en plats i vår tankevärld 2008; och att vi som resande igenom detta kosmos; SÖKORD NDE) inte kan ta dessa barn som värdiga resenärer. Så jag blir då ledsen när jag vidare tänker på hur man kan montera ut ett stackars barn - bara för att det är fel kön eller hur man beter sig så oaktsamt mot mänskligheten. Just därför att som exempelvis i vietnamn i hela släktträd och av tradision redan i moderlivet fördriver och människor från deras första land: livmodern.

Och sluta att; ursäkta uttrycket utav "Helvete"; skumpa med den där barnvagnen och betrakta barn som ting. ÄN mer att förstå varför dessa speciella barn kommer här och nu
med talanger och förmågor där deras hjärnor skall tränas så att själen fullt ut kan använda denna "servomekanik."

Snälla jag ber er - uppfinn inte bäbisitters som tränger uppi jumskarna - jag avskydde det.

(Man med hästminne)

Internet och de andra åklagarna & advokaterna
Jag hade gärna velat visa en bild. Bilden vid sidanf öreställer en mycket viktig iaktagelse. Det är nedplåttrat -(Spara den vid sidan om) -Detta är insikten om rörelsen från en matrialistiskt funktions samhälle till den rörelse där mjukvaror blir lika livsviktiga som när du skall be och få låna en penna för annars kan du inte skriva din namnteckning. Denna insikt är så brutal att följdkonsekvensen för de åtal som exempelvis piratebay och allt som har med intellektuell egendom kommer in i ett annat ljus.

Heltplötsligt; kommer frågan in om hur nätverkandet och de verktyg och de sätt som samhället funkar med datorer - möjliggör scenarier som om man skall följa begrepp som mänskliga och humana system i disharmoni, att vi faktiskt är här för att älska och tycka om varandra. Försätts ur spel eftersom pengar i många fall Styr över huvudet på mänskligt liv. Du kan kort och gott säga att avlyssningslagar och all annan verksamhet är en som konsekvens som graverar hål på inegriteten i syfte att försvara denna sort av "oskick" till varje pris. Där allt helt plötsligt blir tillåtet att ladda ner gratis och där igenom; Igenom denna förflyttning från en sk fysiskt realitet hur varor och tjänster alltid varit fysiska - till den rena galenskapen där internet med dess öppna arkitektur desginad för krigsscenarier - blir ett minfält för entreprenörer och fest för åklagare. Insikten handlar om respekfull förflyttning mellan vad vi har i fickan till ett mellanting mellan hjärta och ficka. Helst mer hjärta.

Denna gamla värld innebär nu en frtontalkrock på motorväg med många lidanden. En lidelsefull avslutning på en epok som byggde på en helt annan struktur/sätt/boxad/livsföring fullt av lidande för de som just förstått broderskapets och nätverkens harmoniska betydelse bortom pengar.

Om man analyserar bilden kommer man fram till att vi är påväg förr eller senare med mycken blodspillan / koncentrationsläger för oliktänkande / att datortekniken i långa loppet kan ta två vägar. För de som hävdar att den nuvarande (korrupta) strukturen går i förlust och måste till varje pris prioriteras -till när någon laddar ner något och påstås förutsaka denna förlust till enär den som laddade ner, knappt hade till mat.

(OCH VÄRRE LÄR DET BLI)

samt i det andra att kunskap i de program som laddas ned är en nyckel till att vara värd någonting i den gamla världens arbetsmarknad.. Det är inte längre utbildning utan hur pass flink i fingrarna jag är på ett datorprogram som avgör om jag är nyttig för samhället eller inte. Och hur dessa program beroende på verksamhetens art även påverkar skeenden i samhället. Oviktiga för ett ekonomiskt samtal; men för ett samtal om mänsklighet - urviktig.

Den digitala verkligheten kan tyckas för många som en produkt; Men när vi förflyttar oss från denna produkt till något som kan beskrivas som ren poesi och tankekonst - och rent av till användbara ord - på ett välkänt språk. är denna digitala teknik inte längre en produkt utan ett språk. Där rätten att tala detta språk begränsas eftersom där finns vissa "kapitalistiska intressen" i detta språk att få använda en "dynamisk beskrivningsform" av en given funktionallitet.

Denna funktionallitet kan vidare utvecklas till rätten att kunna få skriva och tycka vad man vill -
pch det är inte så rationellt enkelt som de flesta föreställer sig - att egendom just så går att beskriva i en digital värld. Det kan kan skrivas som rätten till att få faktiskt tadel h botanisera och lära sig de program och verktyg, med hänsyn till mänskliga rättigheter som finns på marknaden av rent humana skäl.

Så avslutningsvis - skall jag be och få låna en penna.. (givetvis defingerar vi pennan som värsta systemet med de värsta programvarorna) föresten skall jag skriva ut min egna stol.

se själva:


http://www.fejmtv.se/videoklipp/ca31ac68a48ebeb6