onsdag 21 oktober 2009

Mobil Operatörena och konkurensen

Varje gång du tecknar mobiltelefon abonemang så slinker ett så kallat bindningsavtal med.. Det innebär att - du inte får byta opratör på ett år eller fler. Du kan skaffa dig ett kontantkort och det är öppet och fritt att Byta då men om du går in för ett abonemang då kan du helt plötsligt byta som det behagar?! Jag undrar helt enkelt vad konkuresnverket tänker om det här?

Om det heter att vi skall ha en öppen och fri konkurens då borde ju det innebära att dessa operatörer får tåla att folk lessnar? Av ekonomiska skäl eller på annat sätt när arbetlöshet knackar på dörren. Du kan bli "pantsant" bara för att räkningarna växer som en mur. Och egentligen kan vi väl fråga oss.. är det här ett humant system?

1 kommentar:

Hans sa...

Jag undviker ganska konsekvent att teckna mobiltelefonabonnemang och har som nöje att idiotförklara diverse försäljare som fattar ALLTFÖR LÅNGSAMT att jag INTE är intresserad av lösningar som avviker från kontantkortsmodellen.

Jag blev också mycket irriterad när min kontantkortsoperatör försökte dra pengar från mitt kort för någon slags förmedlad tjänst som inte var direkt kopplad till telefoni-samtal eller SMS-skickande, men jag tror att branchen nyligen upphört att förmedla betalningar för tjänster som inte har med mobiltelefontjänsterna att göra från kontantkortskunder (och prenumeration på ringsignaler är ju exempel på sådant man inte vill betala med sitt kontantkort, när man haft anledning att tro att man betalar i realtid genom att skicka betal-SMS).

/Harley